Familiehereniging Ernest tijdens lockdown

Het is dan toch gelukt! Afgelopen weekend hebben we eindelijk de familie van Ernest in Nederland mogen verwelkomen. Na de wereldwijde lockdowns bleek het een behoorlijke opgave om dit voor elkaar te krijgen.

Het originele plan

Begin februari kreeg Ernest groen licht om te kunnen starten in Nederland. In Zuid-Afrika moesten echter nog enkele verplichtingen worden nagekomen. Er werd daarom besloten om Ernest alvast naar Nederland te laten komen om zaken hier voor te bereiden; de familieleden zouden begin mei volgen.

Lockdowns

Het liep allemaal anders. Als gevolg van het coronavirus werden overal ter wereld lockdowns afgekondigd. Zo ook in Zuid-Afrika. Dit verstoorde het oorspronkelijke plan, aangezien een Machtiging tot Verblijf (MVV) maar drie maanden geldig is. Bovendien waren er nauwelijks internationale vluchten en de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika was gesloten. Wat nu?

Het nieuwe plan

Begin mei zou KLM een repatriëringsvlucht organiseren vanuit Zuid-Afrika. We slaagden erin contact te leggen met de Nederlandse ambassade en binnen een week regelden we alle formaliteiten, een verlenging van de MVV. Na ruim twee maanden konden de familieleden elkaar op Schiphol weer in de armen sluiten. ‘Nu kan ik Nederland echt als mijn nieuwe thuis gaan beschouwen,’ liet een gelukkige Ernest weten. De volgende stappen zijn gericht zijn op zaken als het opnieuw naar school gaan voor de dochter, gemeenteregistratie en het ophalen van de verblijfsvergunningen.

Geïnteresseerd in een gezinsmigratie?

Ondanks dat trajecten voor internationals op dit moment op een lagere snelheid lopen, blijft onze vraag: ‘Ben jij een engineer in het buitenland en geïnteresseerd om te komen werken in Nederland? En zou je graag samen met je familie willen komen? TailorMinds komt graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken en de stappen door te nemen.