Frikkie is gearriveerd

Vandaag hebben we onze nieuwe collega Frikkie opgehaald op Schiphol. Hij start 1 september als Software Engineer Services MES bij een van onze relaties in de industriële automatisering.

Vlekkeloos proces

Na een directe vlucht vanuit Zuid-Afrika was Frikkie met familie geland in Nederland. Voorafgaand aan deze landing, zijn er al reeds stappen geweest. We leerden Frikkie begin mei kennen waarbij hij ons liet weten al een tijd bezig te zijn met een stap naar Nederland. Dit omdat hij goede verhalen heeft gehoord over werken en leven in Nederland van landgenoten en omdat zijn eerste taal Afrikaans is waardoor de brug naar Nederlands kleiner is. Binnen een maand was er een match met één van onze relaties en kregen we de bevestiging dat Frikkie mocht beginnen als Software Engineer Services MES. Zijn proces naar Nederland kon starten.

Het mooie van zijn proces was dat hierin vrijwel geen hobbels waren. Visa-aanvragen verliepen voorspoedig, geboortecertificaten waren gereed, huwelijksakte voldeed aan alle eisen en zelfs het vinden van een geschikte woning was snel geregeld. Uiteraard blijven nog de zaken in Zuid-Afrika die voor de nodige stress zorgen zoals het verkopen van een huis, afscheid nemen van vrienden en familie en de laatste overdrachten op het werk.

Familiezaken

Eenmaal in Nederland zijn de afspraken voor een bankrekening, verblijfsvergunning en gemeenteregistratie voor de familie al geboekt. Daarnaast is er via Expat Relocation & Immigration Services een geschikte school gevonden voor zijn dochter. Een passend onderwijs die extra aandacht legt op de Nederlandse taal en daarnaast ook nog eens vlak in de buurt is. Tot zo ver een proces die bijdraagt aan een zachte landing in Nederland.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd geraakt door het verhaal van Frikkie en ook nieuwsgierig naar mogelijkheden binnen automatisering in de industriële automatisering? We hebben vrijwel continue aanvragen bij onze relaties. Geïnteresseerd wat we nog meer doen? Neem dan gerust contact met ons op.