GMP training

GMP-training voor Hans en Peter

Vorig week gingen twee van onze consultants Hans en Peter voor een hands-on GMP-training naar de Biotech Training Facility in Leiden. Deze cursus is bedoeld om ons een beter inzicht te geven in de complexiteit binnen productie in de farmaceutische industrie.

Training

Vanaf het perspectief van de leek, wat verwachten we van medicijnen als we ze gebruiken? Wat zijn de zaken waar we als patiënten aan denken als we voorgeschreven medicijnen consumeren? Zouden het dingen zijn als de vraag of de werkzame bestanddelen effectief zijn, of de bijwerkingen goed bestudeerd zijn, of het product veilig verpakt is? Over het algemeen kunnen we aannemen dat dit niet het geval is. Als patiënten willen we vertrouwen op de kwaliteit van de medicijnen die we gebruiken. En dat de patiënt centraal staat in de productie van medicijnen. Als er echter fouten worden gemaakt kan dit vertrouwen worden geschonden.

De Biotech Training Facility is een uniek trainingscentrum waar we werden opgeleid in de grondbeginselen van de farmaceutische productie. Het is ook een echte farmaceutische productiefaciliteit, die wordt gebruikt als proeffabriek voor het testen van apparatuur en processen. Onder de deskundige leiding werden we systematisch door de enorme hoeveelheid details van GMP geleid. Het werd op een zeer effectieve manier gedaan, zodat we de basis mee naar huis kunnen nemen en het proces kunnen begrijpen.

Toepassing

Daarom zijn al deze vragen belangrijke overwegingen in het hele proces van de productie van geneesmiddelen. De veiligheidsvoorschriften bij de productie van farmaceutische producten sluiten de GMP in. Dit zijn vastgelegde processen die speciaal ontworpen zijn om het hele proces zo veilig en onbesmet mogelijk te laten verlopen.

Door meer gedetailleerde kennis van farmaceutische productie en GMP kunnen Hans en Peter onze kandidaten en klanten nu nog beter bijstaan. Bij TailorMinds zijn we er trots op een Tailormade match te creëren voor elk individu waarmee we werken, door beide aspecten van de kandidaat, namelijk het persoon en het technische kennis in ach te nemen.

De dag eindigde met wat praktijkervaring, waarbij we de apparatuur gezien hebben, controles deden, afwijkingen herkenden en de complexiteit van het werken in een aseptische omgeving volledig in de praktijk konden zien. Dit was een prachtige ervaring en als Consultants bij TailorMinds voelen we ons nu bekwamer de complexiteit van farmaceutische productie te begrijpen en te waarderen.

Interesse

Zoekt u een geschikte kandidaat voor uw capaciteitsvraagstuk, maar heeft u niet de tijd, mogelijkheid of kennis om dit zelf op te lossen? TailorMinds helpt u gericht, betrokken en professioneel aan engineers. Lees meer hierover op onze pagina opdrachtgever of neem gerust contact met ons op.