Hartelijk welkom Kayleen!

Afgelopen week hebben we Kayleen en haar partner mogen verwelkomen in Nederland. Kayleen is inmiddels vol enthousiasme gestart bij onze relatie als Packaging Engineer.

Eerste kennismaking

Het eerste contact met Kayleen was medio vorig jaar nadat we haar sollicitatie ontvingen. Naar aanleiding van haar sollicitatie hebben we een eerste online kennismaking gepland. Tijdens deze kennismaking vielen haar enthousiasme, openheid en passie voor haar vakgebied op. Kayleen heeft een achtergrond in chemical engineering en werkervaring opgedaan in de farmaceutische industrie. In het gesprek gaf ze aan brede interesse te hebben in engineering en haar carrière graag in Nederland voort te willen zetten. We hebben afgesproken om regelmatig contact te houden over de interessante mogelijkheden.

Geschikte functie

Toch duurde het tot begin dit jaar dat er een geschikte functie voor Kayleen voorbij kwam. We informeerden haar over de positie van Packaging Engineer die haar aansprak. Haar achtergrond is niet nadrukkelijk in packaging, maar de klant zocht naar een kandidaat met genoeg aanknopingspunten en die kan doorgroeien tot een Packaging Engineer. Nadat we haar profiel onder de aandacht hadden gebracht volgde al snel een uitnodiging voor een interview. Dit interview verliep van beide kanten positief waarna een tweede interview werd gepland. Kayleen kreeg hierbij de kans een aantal mensen te spreken en alle informatie te krijgen over de functie en organisatie. Het positieve gevoel bleef en kort na het tweede interview volgde de definitieve bevestiging, Kayleen mocht starten.

Voorbereiding en formaliteiten

Samen met Kayleen en haar partner hebben we de vervolgstappen in de procedure besproken. Nadat het contract getekend was en de startdatum was bepaald konden we beginnen met de formaliteiten om hun komst naar Nederland mogelijk te maken. Kayleen had zich goed voorbereid en kon snel de benodigde documenten overleggen. Omdat Kayleen en haar partner niet gehuwd zijn moest er aanvullende documentatie geleverd worden met hulp van Expat Relocation & Immigration Services. Snel na de indiening was er de goedkeuring om naar Nederland te komen. Inmiddels hebben Kayleen en haar partner geschikte woonruimte gevonden. De afspraken voor het ophalen van de verblijfsvergunningen en de inschrijving bij de gemeente zijn gedaan. Hierna kunnen de overige formaliteiten worden geregeld zoals het aanvragen van een bankrekening en zorgverzekering.

We wensen Kayleen en haar partner veel geluk en succes!

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd in de mogelijkheden bij TailorMinds? Bekijk onze vacaturepagina en wellicht staat er een interessante vacature voor jou online. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.