Koningsdag 27 april 2024

Afgelopen zaterdag, 27 april, vierden we massaal Koningsdag in Nederland. Deze feestelijke dag staat in het teken van de verjaardag van onze koning Willem-Alexander. Sinds 2013 wordt Koningsdag gevierd, voor deze tijd vierden we Koninginnedag op 30 april.

Traditie in Nederland

Door het hele land worden er op Koningsdag festiviteiten gepland en is er de gebruikelijke vrijmarkt. Op de vrijmarkt mogen er spullen op straat worden verkocht of bijvoorbeeld muziek gemaakt. Daarnaast is er een overvloed aan festivals, straatfeesten, sportevenementen en gezelligheid. De Koning bezoekt met zijn familie traditioneel een plaats in Nederland. Hier wacht ze een warm onthaal door de burgemeester en de inwoners.

Alles oranje

Voor onze externe medewerkers, velen van hen kennismigranten, biedt Koningsdag een unieke culturele ervaring. Om de essentie van deze bijzondere dag vast te leggen, vroegen we een paar van hen om foto’s van hun ervaringen te delen. Voor sommigen was het de eerste keer om Koningsdag te vieren, anderen hebben het al vaker meegemaakt. Van de kleurrijke kleding tot de levendige festivals is Koningsdag in Nederland een levendige viering van traditie, eenheid en de blijvende geest van het Nederlandse volk.

Zou je ook volgend jaar Koningsdag in Nederland willen vieren?

Wij hebben nog vacatures open staan. Neem een kijkje op onze vacaturepagina. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. En hopelijk zien we jou dan volgend jaar op Koningsdag met een glimlach op je gezicht!