Kwartaalmeeting op Goede Vrijdag

Bij TailorMinds komen we periodiek samen om in alle rust te evalueren, reflecteren en vooruit te blikken. Afgelopen Goede Vrijdag waren we te gast bij Woudschoten in Zeist voor onze kwartaalmeeting. Een rustige inspirerende plek met goede faciliteiten We stonden stil en blikten terug op de resultaten van het eerste kwartaal. In een verre vooruitblik hebben we elkaar geïnformeerd over de op handen zijnde herintroductie van het vergunningstelsel in onze branche. Tot slot hebben we tijd genomen om elkaar feedback te geven.

Rustig maar stabiel

Vorig jaar was een recordjaar waar we net niet de grens van 50 lopende projecten passeerden. We merkten in het laatste kwartaal al dat de groei stagneerde en zagen een flinke daling aankomen. Bij TailorMinds zijn we actief in een nichemarkt. Ondanks dat er minder projecten zijn, is de vervangingsvraag vanwege de vergrijzing onverminderd groot. Het gevolg is dat er geen sprake is van een flinke daling maar een rustige stabiele lijn in het aantal projecten dat we uitvoeren.

Kansen

Doordat we vorig jaar ruimte hebben weten te creëren in de taakverdeling bij het leiderschap van TailorMinds, vertaalt dit zich door naar meer tijd voor Business Development. Hierdoor hebben we voldoende kansen om niet alleen onze bestaande relaties te bedienen, maar ook nieuwe relaties te assisteren bij de vervulling van hun capaciteitsvraagstukken. Ook hebben we een paar mooie samenwerkingen weten te realiseren.  Hierbij komt onze kennis en expertise bij de emigratie van kennismigranten naar Nederland goed samen met de klantwens om een dergelijk proces volledig ontzorgd te krijgen.

Vergunningstelsel

Op dit moment is er veel te doen over de aankomende herintroductie van het vergunningstelsel voor uitzendbureaus. Binnenkort is de parlementaire behandeling van de aankomende wetgeving. Zodra dit proces voltooid is komen er veel veranderingen op ons af die we moeten implementeren in onze werkwijze en welke we moeten kunnen verantwoorden om een vergunning te krijgen. Met behulp van door NBBU verstrekte informatie praatte Arjan ons hierover bij, zodat we weten welke wijzigingen voor ons relevant zijn.

Feedback

Bij TailorMinds hebben we een open samenwerking gebaseerd op vertrouwen. Toch kan je hoe goed bedoeld ook, elkaar voorbijlopen of even uit het oog verliezen. We werken om te leven wat ook betekent dat je soms iets van wat je thuis ervaart bij je draagt op het werk, en dat is oké. Na deze reflecties hebben genoten van een goed verzorgde lunch. Aansluitend konden we vroeg aan het Paasweekend beginnen omdat blijkbaar veel mensen al vrij waren en er weinig meer directe opvolging nodig was die dag.

Geïnteresseerd?

Spreekt bovenstaand verhaal je aan? Worstel je met specifieke vacatures in de farmaceutische, voedingsmiddelen of chemische industrie in de Werktuigbouwkunde, Elektro/Automation of Chemische technologie? Zoek dan gerust contact met ons.