Start Kyle

Kyle binnenkort in Nederland

Eind mei verwachten wij opnieuw een Zuid-Afrikaanse collega te verwelkomen in Nederland: Kyle. Kyle gaat aan de slag als Validation & Compliance Engineer bij één van onze relaties. Aangezien Kyle een Zuid-Afrikaanse nationaliteit heeft, zijn we ook voor hem ook gestart met het aanvragen van verblijfs- en werkvergunning bij de IND.

Eerste contacten met Kyle

Kyle is al een tijd in contact met TailorMinds. Gezien zijn relevante werkervaring binnen validatie in de farmaceutische industrie, hebben we middels een eerste kennismakingsgesprek een realistisch beeld geschetst. Zaken zoals de financiële verwachtingen, het proces bij de IND en potentiële klanten zijn toen besproken. Het was daarna wachten op de juiste vraag op het perfecte moment om de juiste match te maken.

De juiste aanvraag op het perfecte moment

Aan het begin van dit jaar had één van onze relaties dringende hulp voor de uitbreiding van hun team op het gebied van schoonmaakvalidatie. Wetende dat deze kennis en ervaring niet altijd op een presenteerblaadje beschikbaar is in Nederland, hebben we samen met de relatie gesproken over Kyle. Dit omdat hij deze specifieke vaardigheid beheerst. De aarzeling op dat moment was de beschikbaarheid gezien de gehele procedure bij de IND.

Samen met de relatie is er tijd ingestoken om Kyle wel te spreken gezien de relevante ervaring. Dit was een positief gesprek wat uiteindelijk ook leidde tot een goedkeuring van de relatie om hem te laten starten! Juni staat in de agenda als startmaand.

Het proces

Inmiddels zijn er een aantal stappen al gezet en wachten wij nog op een goedkeuring van IND voor zijn aanvraag als kennismigrant. Eenmaal goedgekeurd, dan kan de MVV worden opgehaald. In de tussentijd hebben we regelmatig contact met Kyle om hem te helpen met zaken zoals huisvesting, planning en relevante documentatie. Bij aankomst in Nederland staan wij natuurlijk op het vliegveld klaar om hem een warm en een verantwoord welkom te geven.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd in de mogelijkheden bij TailorMinds? Bekijk onze vacaturepagina en wellicht staat er een interessante vacature voor jou online. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.