Live is beter dan via een scherm

Een live interview geeft energie. In de afgelopen twee jaar waren we bijna vergeten hoe waardevol een één-op-één-gesprek tussen een internationale kandidaat van TailorMinds en een relatie kan zijn. Vorige week ontvingen we een kandidaat op Schiphol. Maar dan zonder noodzaak om veel bagage mee te nemen.

Een grondig en persoonlijk proces

Voordat de pandemie uitbrak, was het in veel immigratieprocedures gewoon dat een kandidaat persoonlijk in Nederland op gesprek kwam. Het proces ging meestal als volgt: na de eerste gesprekken met TailorMinds en afstemming van de te verwachten voorwaarden, volgde een eerste introductie bij onze relatie. Dit gesprek werd vaak online georganiseerd. Als na dit gesprek beide partijen positief waren, werden afspraken gemaakt voor een live interview. Vliegtickets werden geboekt voor soms een meerdaagse trip. Dit gaf beide partijen de gelegenheid een nog beter beeld van elkaar te krijgen. Een grondig en persoonlijk proces.

Terug naar het oude normaal?

Na het eerste goede online gesprek met de kandidaat en onze relatie werd een volgend gesprek gepland. In de tussentijd kwamen we te weten dat de kandidaat voor een andere trip naar Europa kwam. Na onderling overleg ontstond van beide zijden veel enthousiasme over een ontmoeting in Nederland. Verder bleek het mogelijk om in beide schema’s ruimte te vinden voor een persoonlijke ontmoeting. Hierna was het kwestie van tickets boeken en zorgen dat we op tijd op de luchthaven waren.

Het vervolg

Op dit moment is de uitkomst van het gesprek nog niet bekend. Voor ons en onze relatie mag dat de pret niet drukken. De voldoening is er. Ook onze kandidaat kijkt terug op een goede ontmoeting en een goed nagesprek bij TailorMinds op kantoor. Aan het eind van de dag hebben we uiteraard ook het transport terug naar Schiphol verzorgd.

Geïnteresseerd?

Ben je op zoek naar een nieuwe baan of uitdagend project en geïnteresseerd in de mogelijkheden bij TailorMinds? Bekijk onze vacaturepagina of neem gerust contact met ons op.