Madelein binnenkort in Nederland

Per 1 september hebben we er een Zuid-Afrikaanse collega bij: Madelein! De afgelopen weken is haar proces in een stroomversnelling gegaan met positief resultaat. Inmiddels zijn de eerste stappen van het proces om in Nederland te komen gestart.

Proces met TailorMinds

Afgelopen maanden zijn we in nauw contact geweest met Madelein om te kijken naar een geschikte positie binnen validatie in de farmaceutische industrie. We kwamen vorig jaar maart met haar in  contact na een positieve referentie van één van onze eigen collega’s. Na een constructief  eerste gesprek bleek de timing op dat moment nog niet volledig passend te zijn en spraken we af om elkaar later dat jaar weer op te zoeken.

Zo gebeurde het. Rond december werd het contact weer vervolgd met groen licht om te kijken naar mogelijkheden. Hiervoor zijn er meerdere opties verkend waarbij het wachten was op de juiste match.

Keuze tussen partijen

In april kwam dit traject in een stroomversnelling nadat twee partijen aangaven geïnteresseerd te zijn in haar kennis, kunde en persoonlijkheid. Dit leidde voor Madelein tot een luxeprobleem. Na grondige gesprekken met beide partijen kwam Madelein tot een besluit. Afgelopen week zijn de contracten getekend en deze week zijn de aanvragen voor visa ingediend bij de IND.

We verwachten Madelein in augustus in Nederland is om voorafgaand aan haar werk de meeste formaliteiten te hebben afgerond. Voor nu staan we nog aan het begin van het proces waarbij een goedkeuring van de IND het belangrijkste zal zijn. Daarna volgt de rest zoals het vinden van een geschikte woning, ophalen op het vliegveld, gemeenteregistratie en etc..

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd geraakt door het verhaal van Madelein en ook nieuwsgierig naar mogelijkheden binnen validatie in de farmaceutische industrie? We hebben vrijwel continue actuele aanvragen openstaan bij onze relaties gerelateerd aan validatie. Geïnteresseerd wat we nog meer doen? Neem dan gerust contact met ons op.