Martin is aangekomen in Nederland

Aan het begin van dit jaar meldden we dat we een begeleidingstraject zijn gestart voor de Zuid-Afrikaanse engineer Martin. Gisteren is Martin gearriveerd in Nederland en we zijn met de laatste formaliteiten gestart.

IND-procedure

Eind december waren we al begonnen met de procedures bij de IND om een kennismigrantenvisum aan te vragen. Na de goedkeuring was het zaak om zo snel mogelijk een afspraak te maken bij een Nederlandse ambassade of consulaat in Zuid-Afrika. Helaas was dat niet zo gemakkelijk vanwege COVID-19 wat er toe leidde dat de eerstvolgende afspraken pas in februari beschikbaar waren. Dit terwijl Martin al begin februari werd verwacht te starten met werken in Nederland. Gelukkig was de klant flexibel over de startdatum waardoor we de zaken konden verschuiven.

Aankomst in Nederland

Met uiteindelijk zijn MVV (machtiging tot voorlopig verblijf) op zak kon Martin eindelijk naar Nederland komen. Gisteren hebben we hem opgehaald op Schiphol en naar zijn tijdelijke adres gebracht. Zijn vrouw en dochter verwachten we eind maart in Nederland te verwelkomen. Voor de dochter loopt een andere procedure bij de IND die meer tijd in beslag neemt.

Qua coronamaatregelen hoefde Martin niet in preventieve zelfquarantaine bij aankomst in Nederland. Dit omdat Zuid-Afrika sinds kort de kleurcode geel heeft en omdat Martin voldeed aan de eisen om niet in aanmerking tot komen voor een zelfquarantaine.

Zoektocht naar een huis

Zoals eerder beschreven, verblijft Martin in een tijdelijke accommodatie. Op dit moment zijn we druk op zoek naar een woning in de buurt van zijn Nederlandse werkgever. De uitdaging zit in de combinatie van krapte in de woningmarkt en het hebben van huisdieren. Dit omdat verhuurders kunnen kiezen uit huurders en daarbij meestal de voorkeur hebben voor iemand zonder huisdieren. Het risico tot overlast wordt hoger ingeschat bij huisdieren. Desalniettemin blijven we zoeken totdat het is gelukt.

Geïnteresseerd?

Benieuwd naar de verdere details van de begeleiding vanuit TailorMinds voor zowel lokale als internationale engineers? Of ben je benieuwd naar eventuele emigratietrajecten? Neem gerust contact met ons en we kijken graag samen naar de mogelijkheden.