Plannen voor Zuid-Afrika

Vorige week donderdag hebben we samen met onze Zuid-Afrikaanse collega Ernest de eerste plannen gemaakt voor een bezoek aan Zuid-Afrika om op locatie nieuwe kandidaten te spreken. De voorlopige planning is om in november in de omgeving van Port Elizabeth te zijn.

Zuid-Afrikaanse kandidaten voor Nederland

Sinds een aantal jaren hebben we met vele Zuid-Afrikaanse kandidaten contact en waarvan een aantal ook is gecontracteerd. Velen van hen zijn/waren op zoek naar een combinatie van (sociale) veiligheid, carrièremogelijkheden en een nieuwe uitdaging. Nederland is hierbij een interessante optie voor de Afrikaans sprekende kandidaten aangezien het sterk overeenkomt met de Nederlandse taal. Tot slot liggen de culturen niet ver uit elkaar waardoor een integratie in Nederland over het algemeen fijn verloopt.

Eén punt wat we wel altijd duidelijk maken: de levensstandaarden in Nederland zijn anders. Het hebben van luxere auto’s, een vakantiehuis of een groot huis met stuk grond is niet ongewoon in Zuid-Afrika. In Nederland daarentegen is dit ook mogelijk maar ook een stuk duurder. De collega’s die uiteindelijk komen voor een beter leven en inzien dat immateriële zaken meer waard zijn dan de materiële zaken, vinden hier snel hun geluk.

Het plan

Omdat we veel Zuid-Afrikaanse kandidaten spreken, hebben we samen met Ernest gezeten om een plan te smeden voor een bezoek aan Zuid-Afrika. De achterliggende gedachten hiervan zijn een persoonlijkere aanpak en het delen van informatie. Het persoonlijk ontmoeten van kandidaten heeft altijd onze voorkeur gehad. De verbinding wordt beter gelegd en een vertrouwensband voor een samenwerking is niet alleen op basis van een contract maar ook op persoonlijk vlak.

Daarnaast zijn er ook kandidaten die wel interesse hebben voor een stap naar Nederland, maar nog niet 100% zeker zijn over de stap. Door middel van ons bezoek in november willen we graag de verbindingen leggen met kandidaten in Zuid-Afrika die openstaan voor een toekomst in Nederland en passen binnen ons klantenbestand.

Eind augustus zal de officiële aankondiging zijn met daarin een registratiemogelijkheid voor geïnteresseerde kandidaten. Hierbij verzoeken we de kandidaten een geüpdatet cv met motivatiebrief te sturen zodat wij een selectie kunnen maken van de meeste kansrijke en/of interessante kandidaten voor TailorMinds.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd geraakt en benieuwd  over onze trip naar Zuid-Afrika? Houd de website in de gaten voor een update. Kan je niet wachten of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.