PPA sessies bij agidens life sciences

PPA-sessies bij Agidens Life Sciences

Vorige week was Arjan op verzoek van Agidens Life Sciences te gast om een presentatie te geven over het DISC-model. Alle aanwezigen, (meer dan 25), hadden in de week voorafgaand aan de presentatie een PPA-assessment ingevuld. De output van het assessment vertelt veel over het voorkeurswerkgedrag van de deelnemers.

Toepassing

Voor de één is dit spannender dan voor de ander. Arjan legde uit hoe persoonlijke ontwikkeling in een professionele omgeving gekoppeld kan worden aan een groei in zelfbewustzijn. Als je jezelf beter begrijpt en weet hoe je situationeel kan reageren, wordt het makkelijker om het werkgedrag van de collega’s om je heen waar te nemen en er zonder waardeoordeel mee om te gaan.

Het DISC-model categoriseert gedragskenmerken op: Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformisme. De mate waarin dit voorkomt is niet goed of fout. Herkenning van de aanwezigheid van deze gedragseigenschappen levert je ook inzichten op in waar je energie van krijgt en waar juist niet.

Aan de slag

Na de uitleg van de theorie kon ieder in de groep op zoek naar zijn of haar eigen gedragsprofiel wat anoniem aan de muur hing. Daarna was er gelegenheid de eigen gedetailleerde rapportage door te nemen en hier individueel vragen over te stellen. De afsluiting bestond uit wat meer theorie over herkenning en waarnemen van gedrag van anderen en hoe we daar veilig mee om kunnen gaan. Met als doel een betere, maar ook meer open samenwerking te realiseren.

De PPA-Assessments die ProjectKwadraat gebruikt zijn van Thomas International. Elke werknemer krijgt tijdens zijn dienstverband één of meer assessments aangeboden. Wil jij naast een leuke baan ook ontwikkelen in zelfbewustzijn? Check dan of een van onze vacatures bij jou past.