Emre

Procedure gestart voor Emre

In april mogen wij Emre verwelkomen in Nederland. Dit omdat hij mag starten als Validation & Compliance Engineer bij één van onze relaties. Aangezien Emre uit Turkije komt, betekent dit dat we voor hem ook een IND-procedure starten.

De match

Emre is al een langere tijd bekend bij TailorMinds waarbij het zoeken naar het juiste project op het juiste moment een belangrijk punt was. Zo kan het zijn dat de buitenlandse kandidaat qua profiel perfect past, maar dat de beschikbaarheid vanwege de IND-procedure niet aansluit op de wensen van de klant. Zeker als het gaat om projecten waarbij de druk hoog is.

Het was dus wachten op een project waarbij er voldoende ruimte is op het gebied van startdatum. Zo kwam er bij één van onze relaties de vraag voor een Validation & Compliance Engineer voor een aanstaand project. Dit gaf de benodigde ruimte om het proces te passen binnen de wens van de relatie. En niet onbelangrijk: ook haalbaar voor Emre.

Associatieovereenkomst Turkije

Een voordeel met betrekking tot Turkije, is de Associatieovereenkomst tussen Turkije en de Europese Unie. Deze overeenkomst geeft Turkse migranten meer ruimte op het gebied van vrij verkeer van personen tussen Turkije en de Europese Unie. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden. Omdat Emre voldoet aan deze voorwaarden, is dat voordelig voor zijn proces.

Het proces

Inmiddels zijn de eerste stappen al gezet om Emre op basis van een kennismigrantenregeling naar Nederland te laten komen. Uiteraard begeleiden wij hem in het gehele proces met additionele zaken zoals huisvesting, bankzaken, basisregistratie, coronatesten en ophalen op het vliegveld.

De match

Geïnteresseerd in de mogelijkheden bij TailorMinds? Bekijk onze vacaturepagina en wellicht staat er een interessante vacature voor jou online. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.