Safety first

Bij TailorMinds zijn de meeste collega’s werkzaam in een technische omgeving. Hierbij is veiligheid altijd speerpunt nummer één om ongewenste situaties te voorkomen. Als detacheringbureau zijn we niet dagelijks op locatie aanwezig. Hoe kunnen we de veiligheid dan zo goed mogelijk regelen voor onze collega’s op locatie?

Technische veiligheid

De eerste verantwoordelijkheid ligt bij de opdrachtgever waar het werk wordt uitgevoerd. Zij bieden vaak specifieke trainingen aan en zorgen voor veiligheidskleding. Wij dragen ons steentje bij door de bewustwording te creëren en te toetsen en daar waar noodzakelijk bij te springen. Voor al onze collega’s organiseren we een VCA-cursus en examen zodat ze het benodigde certificaat vroegtijdig in bezit hebben. Verder bieden we onze collega’s de benodigde beschermingsmiddelen zoals veiligheidshesjes en -schoenen. In combinatie met de gegeven strenge procedures en trainingen bij de producenten en laboratoria wordt de veiligheid en kwaliteit gewaarborgd.

Sociale veiligheid

Naast de fysieke veiligheid denken we ook aan de sociale veiligheid van onze collega’s. Middels onze frequente bezoeken om bij te praten Ook nemen we samen een risico inventarisatie (RI&E) door die door de NBBU is opgesteld. Deze inventarisatie gaat ook over sociale veiligheid op de werkplek. Afwijkingen als gevolg hiervan bespreken we met de opdrachtgever.

Indien er sprake is van een ongewenste situatie die niet kan worden gedeeld met ons, hebben we ook een externe vertrouwenspersoon met wie deze situatie besproken kan worden. Op deze manieren proberen we voor onze collega’s een prettige werkomgeving te creëren.

Werken bij TailorMinds

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de life science-industrie? Eventueel ook binnen de HSE? Onze opdrachtgevers zijn regelmatig op zoek naar specialisten in dit vakgebied voor verschillende projecten zoals constructies, contaminatiecontrole en milieurichtlijnen. Mocht je geïnteresseerd zijn, neem gerust contact met ons op.