Spoedcursus Nederlands en nieuwe baan voor Andi

Afgelopen woensdag is een nieuwe collega bij TailorMinds gestart: Andi. Hij is bij één van onze relaties gestart als Consultant waarbij zijn eerste opdracht gericht is op Asset Management. Om de integratie in zijn nieuwe rol gemakkelijker te maken, heeft hij een intense taalcursus gevolgd.

We houden contact

Met Andi waren we al een tijd in contact. Toen hij nog in Zuid-Afrika woonde, was hij benieuwd naar de mogelijkheden via TailorMinds. Voor hem waren de mogelijkheden wat makkelijker omdat hij ook in het bezit is van een Europees paspoort. Uiteindelijk wist hij via zijn netwerk een baan te vinden in Nederland. We hielden contact voor wat er eventueel later kan komen.

Een tijd later kwamen we opnieuw met elkaar in contact. De geschetste verwachtingen kwamen niet geheel overeen waardoor hij bij ons informeerde naar andere mogelijkheden. De zoektocht kon beginnen.

De aanhouder wint

In de huidige Nederlandse arbeidsmarkt merken we bij vele klanten dat de wens er is om een kandidaat te ontvangen die in al Nederland verblijft. Dit is met de huidige conjunctuur niet altijd makkelijk maar met Andi konden we op meerdere mogelijkheden mikken. Ondanks de goede matches met onze klanten, bleef een start nog uit.

Totdat de mogelijkheid bij één van onze relaties ontstond om als Consultant aan de slag te gaan. Na een aantal goede gesprekken waren we het snel eens dat dit voor beide partijen passend was. Wel was er nog één verzoek van de klant: de beheersing Nederlandse taal.

Spoedcursus Nederlands

De Nederlandse taal bleek een uitdaging, zeker met de beschikbare tijd voorafgaand zijn start als Consultant. Iemand leert niet binnen één dag een nieuwe taal. Voor Andi is er wel een voordeel dat hij de taal Afrikaans beheerst, iets wat dicht tegen de Nederlandse taal aan ligt. Maar hoe komen we op een gewenst taalniveau binnen redelijk korte tijd?

Afgelopen zomer zijn we daarvoor in contact geweest met Lisette van Linco. Zij bieden een week lang een intensieve cursus met het doel om het Nederlandse taalniveau te verhogen. Zowel Andi als wij zijn tevreden over het resultaat: Andi is inmiddels in staat om Nederlandse gesprekken te voeren. Met deze extra bagage kan Andi aan de slag en we wensen hem daar veel succes bij!

Geïnteresseerd om met of bij TailorMinds te werken?

Spreekt bovenstaand verhaal je aan en ben je ook actief zoekend binnen de Nederlandse levensmiddelenindustrie? Neem gerust contact met ons. Wellicht kunnen we met jou een soortgelijk traject starten.