Tiffany is terug op kantoor!

Zoals we eerder hebben laten weten is onze interne collega Tiffany begin december met zwangerschapsverlof gegaan. Ze heeft op 14 januari een gezonde zoon gekregen genaamd Kane. Tiffany is sinds 11 april weer begonnen na ruim 4 maanden verlof.

Hoe zit dat in Nederland?

In Nederland kun je vanaf week 34 tot aan week 36  van de zwangerschap met verlof gaan. Met uitzondering van zwaar lichamelijk belastende beroepen, in dat geval ben je verplicht om in week 34 met verlof te gaan. Zwangerschapsverlof duurt tot en met de dag van de bevalling, hierna wordt het automatisch omgezet naar bevallingsverlof. Tiffany koos om met week 36 met zwangerschapsverlof te gaan. Omdat de baby later dan gepland kwam is ook het zwangerschapsverlof verlengd.

Bevallingsverlof berekenen

Bevallingsverlof gaat in op de dag na de bevalling. Het verlof duurt minstens 10 weken, ook als de baby later dan de uitgerekende datum wordt geboren. Dan geldt dat het zwangerschapsverlof en bevallingsverlof samen langer duren dan 16 weken. Is de baby te vroeg geboren? Dan tel je de dagen dat de zwangerschapsverlof korter duurde dan 6 weken, op bij de bevallingsverlof. De totale verlofperiode is dan totaal 16 weken.

Wordt de baby geboren na de uitgerekende bevallingsdatum? Dan tel je de dagen tussen geboorte en uitgerekende bevallingsdatum op bij de termijn van 16 weken. De totale verlofperiode duurt dan langer dan 16 weken met een maximum van 18 weken. In Nederland zal een zwangerschap nooit langer duren dan 42 weken. En krijg je extra controles na de uitgerekende datum bij de verloskundige of gynaecoloog.

Tiffany en Kane maken het goed. Kane is nu 3 maanden oud. We zijn blij dat Tiffany weer terug is op kantoor, gezond en wel. Het combineren van moederschap en een baan TailorMinds kan een uitdaging zijn en daarbij wensen we haar veel succes!

Interesse om bij TailorMinds te werken?

Op dit moment hebben we geen dringende interne vacatures bij TailorMinds. We zijn echter altijd geïnteresseerd om in contact te komen met mensgerichte Recruiters die graag (internationaal) 360 graden maatwerk leveren en een echte verbinding tot stand weten te brengen. Neem gerust contact op voor een goed gesprek of meer informatie.