Training Industriële Automatisering

Training Industriële Automatisering

TailorMinds onderhoudt al jarenlang een goede relatie met Actemium. Door de jaren heen vonden meerdere gekwalificeerde engineers via TailorMinds een definitieve werkplek bij hen. Recent volgden consultants Arjan en Peter de training ‘Industriële Automatisering voor niet-technici’.

Actemium is een kennispartner voor veel van haar relaties. Hierdoor waren we op de hoogte dat zij ook diverse vakinhoudelijke trainingen verzorgen. Na het theoriegedeelte van de training konden Arjan en Peter de handen uit de mouwen steken bij praktijkopdrachten. Hiervoor heeft Actemium een praktijkruimte ingericht die de naam Edulab draagt.

Doel van de training

Bij TailorMinds vinden we het belangrijk dat onze consultants op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in de farmaceutische industrie. Het vergaren van vakinhoudelijke kennis en ervaring staat hierin centraal. Dit kunnen we toepassen in gesprekken met professionals en onze relaties.

Zeker het uitvoeren van ‘hands-on’ opdrachten in combinatie met de theoretische kennis geeft een goede basis om op voort te borduren. Met alleen het leren programmeren van een PLC ben je er niet hebben we die dag ervaren. Enerzijds om de reeds aanwezige kennis die we vaak voor de werving inzetten en anderzijds om nieuwe ontwikkelingen binnen het werkgebied van de industriële automatisering te ervaren.

Opzet van de training

Arjan en Peter gingen aan de slag met het programmeren van een PLC. De opdracht was om dit te doen middels een logische opzet. Dit bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Je overziet de te nemen stappen in zijn geheel, maar om deze vervolgens “op te knippen” in deelbare instructies was een pittige uitdaging.

Inzicht

Aan het eind van de dag was een van de conclusies dat naast de verkregen “programmeerkennis” ook de werkervaring en routine in een geautomatiseerde omgeving een must zijn om succesvol te zijn in het gebruik van PLC en aanverwante systemen. Als je naast het programmeren ook de opgedane praktijkervaring gebruikt dan is je output duurzamer en minder foutgevoelig.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden bij TailorMinds als professional, bijvoorbeeld voor een rol als Automation/Software Engineer? Bekijk onze vacaturepagina en wellicht staat er een interessante vacature voor jou online. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.