Update vanuit Port Elizabeth

Ons project in Zuid-Afrika is afgelopen maandag van start gegaan in Port Elizabeth waarbij we ongeveer 50 kandidaten op locatie spreken. Inmiddels zijn we over de helft van dit project. Tijd voor een update.

Verschillende startpunten

Inmiddels hebben we ongeveer 30 kandidaten gesproken waarbij, zoals altijd, het interessant is om te zien hoe divers de kandidaten zijn in hun achtergrond, verwachtingen en zoektocht. Aangezien de gesprekken gaan over potentiële mogelijkheden in de Nederlandse farmaceutische industrie, zijn alle kandidaten geïnteresseerd in het proces. Sommigen hebben via-via over ons gehoord waarbij de anderen ons al volgden via onze online kanalen.

De verschillen zitten op dit moment nog in de verschillende startpunten. Waar de een nog puur aan het oriënteren is, heeft de ander bij wijze zijn of haar koffers klaar staan. Door tekst en uitleg te geven over de procedures, proberen wij de kandidaten met de juiste bagage te laten denken over samenwerking met TailorMinds in Nederland.

Persoonlijke ervaring

Een toegevoegde waarde aan de gesprekken zijn onze collega’s Ernest en Danie. Normaliter zijn de gesprekken alleen met de Recruitment Consultants. Wij kennen de processen en formaliteiten. Echter het hele proces ervaren is een ander verhaal. Door de gesprekken te voeren op basis van technische kennis, procesbegeleiding en persoonlijke ervaringen kunnen we veel waarde toevoegen voor de kandidaten. Hier zijn wij Ernest en Danie heel dankbaar voor.

Het vervolg

Vandaag en morgen zijn er ongeveer nog 20 interviews te gaan. Na deze week keren wij terug naar Zoetermeer waarbij vele tweede meetings online gaan plaatsvinden. Dit is om de verdere specifieke details en vragen door te nemen. Denk hierbij aan financiële vooruitzichten, specifieke situatie van familie, visaprocedures en de Nederlandse huizenmarkt. Onze verwachting is dat de eerste kandidaten in december bij onze relaties worden voorgesteld en daarmee de eerste collega’s februari in Nederland zijn. Wordt vervolgd.

Geïnteresseerd wat TailorMinds voor jou kan betekenen als technisch specialist in de farmaceutisch industrie? Benieuwd naar de processen met TailorMinds? Neem gerust contact met ons op.

Geïnteresseerd?

Bent u opdrachtgever en geïnteresseerd in de mogelijkheden om via deze wege een nieuwe collega voor de lange termijn te werven? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.