Waarde van de NBBU-cao en de NEN4400

Afgelopen maandag hebben we bij TailorMinds bezoek gehad van een auditor van Normec. Dit keer was het doel de audit voor de NBBU te doen in combinatie met de NEN4400 audit. Beide audits zijn met goed gevolg afgerond, een resultaat waar we trots op zijn.

NBBU-cao

Ons lidmaatschap met de NBBU geeft rechten en plichten. De plichten ervaren we niet als plicht, maar meer als een logische stap in goed werkgeverschap. Er wordt getoetst of we de cao volgen, wat inhoudt dat we indien een opdrachtgever zelf een cao volgt, we ons houden aan de voorwaarden van de opdrachtgever en wat voor onze medewerkers gelijke beloning tot gevolg heeft. Ook met opdrachtgevers die geen cao hebben toetsen we zaken rond beloning af.

NEN4400

Het certificaat dat verkregen wordt na een succesvolle audit van de NEN4400-norm, biedt opdrachtgevers de zekerheid dat wij al verplichte afdrachten naar de overheid voldoen en dat opdrachtgevers die met ons samenwerken, gevrijwaard zijn van risico’s als gevolg van de wet ketenaansprakelijkheid. Voor onze medewerkers betekent het dat zij deel uitmaken van een bedrijf dat haar processen rondom verloning degelijk heeft ingericht en zij niet tekort worden gedaan doordat de randen van de regels worden opgezocht.

Waarde van deze keurmerken

Als NBBU-lid val je blijkbaar op. Regelmatig zie je in de media dat NBBU-leden (en ook ABU-leden) in een negatief daglicht worden geplaatst door incidenten uit te vergroten en dat als structurele problemen te presenteren. Bedrijven die aangesloten zijn bij de NBBU en een NEN4400-certificering hebben, onderscheiden zich van het deel van de markt waar helaas veel problemen voorkomen.

Interesse

Ben je een opdrachtgever? Weet dan dat de standaarden die NBBU-leden hanteren je de grootste waarborg geven voor jouw (tijdelijke of instromende) werknemer. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Weet dan dat deze keurmerken je veel zekerheid biedt. Wil u hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!