Welkom Nico

Begin april kondigden wij aan dat Nico in aantocht was. Afgelopen woensdag hebben we Nico met zijn familie mogen verwelkomen in Nederland. Per 1 juni gaat hij aan de slag als Improvement Engineer in de industriële automatisering. Voorafgaand is er ruim de tijd om een aantal formaliteiten te regelen.

Visaprocedure en zoeken naar huizen

Nadat we een overeenstemming hadden met onze relatie dat Nico kon starten, zijn de procedures van start gegaan. Met betrekking tot de aanvraag voor hun visa waren we snel klaar. Dit omdat Nico en partner al enige tijd de intentie hadden om naar Nederland te komen. Hierdoor voldeden hun documenten zoals paspoorten en geboortecertificaten volledig aan de eisen van de IND.

In de tussentijd liep er ook een andere belangrijke procedure: het zoeken naar een geschikt huis. Aangezien Nico niet de enige expat is die deze zomer komt, de huizenmarkt vrij competitief is en we wel de kwaliteit willen garanderen, hebben we Expat House Hunters ingeschakeld. Zij hebben binnen een korte tijd een passende woning kunnen vinden waardoor we bij aankomst direct een huis hadden.

Formaliteiten in Nederland

Eenmaal in Nederland staan er een aantal formaliteiten op de agenda. Deze doen wij het liefst voordat men officieel van start gaat bij de relatie zodat nieuwe de collega met minder zorgen aan de slag kan. Zo zijn we de komende dagen druk bezig met het regelen van een BSN, een Nederlandse bankrekening en hun verblijfsvergunningen. Voor de dochter van Nico wordt er samengewerkt met Expat Relocation & Immigration Services om een geschikte school te vinden. Hiervoor zijn de eerste afspraken met basisscholen met taalklassen gemaakt.

Op 1 juni staat de eerste werkdag op de agenda. We wensen Nico veel succes met zijn nieuwe baan en alle uitdagingen in Nederland.

Opties industriële automatisering

Ben je geïnteresseerd geraakt door het verhaal van Nico en ook nieuwsgierig naar mogelijkheden binnen de industriële automatisering? Momenteel hebben we nog een vacature openstaan voor een Software Engineer Services PLC / SCADA. Geïnteresseerd wat we nog meer doen? Neem dan gerust contact met ons op.