Welkom William

Welkom William

Afgelopen week hebben we onze nieuwe Zuid-Afrikaanse collega verwelkomd in Nederland. William is gisteren begonnen met zijn nieuwe baan als CQV Engineer bij één van onze relaties. TailorMinds begeleidt hem als werkgever/erkend referent bij de eerste weken in Nederland. Welkom William.

Voorbereiding

Met William hebben we al enige tijd contact middels een oud-collega die ook een tijd voor TailorMinds heeft gewerkt. Na een goede kennismaking bleven we het contact onderhouden en wachtten op de juiste mogelijkheid op het juiste moment. Dit laatste puzzelstuk viel augustus viel op zijn plek waardoor de formaliteiten om naar Nederland te komen, konden starten.

De grootste uitdagingen die wij merken zijn het verkrijgen van de juiste documenten met de juiste aantekeningen (zoals een onverkort geboortecertificaat met apostille) en het vinden van een huis. Zo zijn in andere landen de formaliteiten anders ingesteld waardoor tijdschema’s anders kunnen lopen. Daarnaast is de huizenmarkt in Nederland competitief. Via onze partner Expat Property Brokers is er een geschikt huis gevonden!

Aankomst

Bij aankomst in Nederland staan we altijd op het vliegveld klaar om de mensen en de koffers op te vangen. Een bezoek aan ons kantoor met kibbeling als lunch en het ontvangst nemen van de nieuwe huissleutels zijn weer de vaste prik. Voor sommige huizen doen we een stap extra aangezien ze gestoffeerd zijn. In het geval van William hebben we bij een grote meubelbedrijf de basismeubels besteld en de bestelling opgehaald. De les deze keer was om goed naar afmetingen te kijken van het matras, niet alles past namelijk in de auto.

Veel succes

Inmiddels heeft William al de eerste dag er op zitten en we hopen dat er nog vele dagen volgen een fijne samenwerking te hebben. We wensen hierbij William veel succes met zijn avontuur in Nederland. Gelukkig hoeft William het avontuur bij TailorMinds niet alleen te doen: zijn partner Odette zal binnenkort ook aankomen in Nederland en per november starten bij een van onze relaties.

Geïnteresseerd?

Spreekt het verhaal van William jou ook aan en ben je eventueel geïnteresseerd naar de mogelijkheden bij TailorMinds? Neem gerust contact met ons op en wellicht spreken wij elkaar snel.