Hitland

Werken aan 2024

Afgelopen vrijdag heeft het ‘Operations Team’ de koppen bij elkaar gestoken om het afgelopen jaar te evalueren en om vooruit te blikken op dit jaar bij Golfclub Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel. Een terugblik op een witte, zonnige en creatieve dag.

Uitdagingen van 2023

Afgelopen jaar hebben we een aantal mooie trajecten mogen begeleiden waarbij elk verhaal uniek is. Waar bij de één alles volgens planning verloopt, gaat het bij de ander volledig anders dan van tevoren hebben uitgestippeld. Hierin was de beschikbare en geschikte huisvesting vaak één van de uitdagingen in combinatie met passend onderwijs in de buurt voor de kinderen. Uiteindelijk kwam dit altijd tot een gewenst einde.

Een andere uitdaging waarop we terugkeken, is de krapte op de arbeidsmarkt. De beschikbaarheid van technische specialisten in Nederland is schaars wat maakt dat de zoektocht competitief is. Middels nauwe samenwerkingen met onze opdrachtgevers proberen we een mooi pakket samen te stellen voor onze collega’s op locatie. Daarnaast bezoeken we hen regelmatig om zo de aandacht te blijven geven. Toch hebben we gemerkt dat soms geld ongelimiteerd aanwezig lijkt te zijn bij bedrijven waar de nood hoog is. Hiermee kunnen en willen we de strijd niet altijd aangaan.

Vooruitzichten voor 2024

Voor dit jaar hebben we het eerste traject al ingezet waarbij de volgende twee al op de agenda staan. De vraag naar technische specialisten blijft groot waarbij de Nederlandse taal meestal een eis blijft, of in ieder geval een voorkeur is. Hiervoor zijn we met een aantal gerichte trajecten begonnen in het buitenland waarvan we later dit en volgend jaar de vruchten van gaan plukken.

Daarnaast zijn we benieuwd naar de ontwikkelingen binnen de Nederlandse politiek. Er lijkt veel druk te liggen op de immigraties naar Nederland. Waar gaat de coalitie in vorming de scheidslijn trekken? Wie voegt genoeg waarde toe en wie niet? Welke criteria bepalen deze keuze? Tot op heden hebben we gemerkt dat onze buitenlandse collega’s op locatie een toegevoegde waarde zijn voor de Nederlandse samenleving. Ze zijn bereid en bezig om de Nederlandse taal te leren, brengen schaarse kennis en kunde in de economie, de werk-privébalans is in orde en ze bouwen hun toekomst hier verder uit.

Golfclinic

Als afsluiter van de dag zijn we naar de driving range gegaan om vakkundig te leren afslaan. Het lijkt en klinkt simpel: een balletje slaan. De benodigde techniek, beheersing en precisie bleek bij elke slag een kunstvorm te zijn, zeker als de drie factoren moesten worden gecombineerd. Met een goede dosis feedback van onze golfinstructrice hebben de dag succesvol afgesloten en kijken we uit naar wat dit jaar te bieden heeft.

Geïnteresseerd?

Als je geïntrigeerd bent door de mogelijkheden bij TailorMinds, raden we je aan om onze vacatures te bekijken op onze vacaturepagina. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We kijken uit om veel opdrachtgevers te ondersteunen bij het oplossen van hun capaciteitsvraagstukken.