Terugblik op 2022

Met gepaste trots en veel genoegen kijken we terug. Een druk jaar waarin we zowel intern als extern het team groeide, ondanks een afnemende epidemie en een oorlog met dubbele impact in Nederland. Tijd voor een terugblik op ons jaar 2022.

Druk jaar

Het was een druk jaar omdat we een record aantal projecten hebben gerealiseerd en ons daarbij nog extra werden toevertrouwd. Hierdoor stonden we dit jaar vaker op Schiphol dan andere jaren. Niet  altijd werd een gemeubileerd huis gevonden voor onze nieuwe collega’s. Regelmatig werd een bestelling bezorgd, of een rit naar een woonwarenhuis met een geel logo gedaan. Gelukkig konden onze nieuwe collega’s echt in hun nieuwe huis gaan wonen in plaats van kamperen. Ook merkten we groeiende druk bij sommige gemeenten waardoor het verkrijgen van een BSN soms langer op zich liet wachten. Toch vinden we de benoemde voorbeelden positief. Dit omdat we deze hobbels niet uit de weg gaan, maar zien als uitdaging!

Bijzonder jaar

Bijzonder omdat we de gevolgen van een oorlog op ons continent merken in de nog niet stabiele energieprijzen. Ook de inflatie draagt flink bij aan de nodige onzekerheid. Tot op heden vertaalde zich dit nog niet door in afname van aanvragen. De vraag nam toe en doordat we een aantal jaren geleden de focus deels verlegd hebben naar het zoeken van de juiste nieuwe mensen die in Nederland hun toekomst willen vervolgen konden we hierop inspelen. Een flinke groei was het gevolg.

In verbinding blijven

Verbindingen geven ons energie, of het nu gaat om een goed diepte-interview, een introductie waarbij opdrachtgever en kandidaat elkaar vinden, of een persoonlijk voortgangsgesprek. Ook vinden we voldoening in een nieuw opgebouwd leven in Nederland van een collega na een turbulente emigratieperiode. Dit jaar hebben we gekozen om een wens van voor de coronaperiode te realiseren. Sander en Peter zijn in november met twee Zuid-Afrikaanse collega’s afgereisd naar Port Elizabeth om daar potentiële nieuwe collega’s te interviewen. De eerste gesprekken met onze relaties zijn al ingepland en naar verwachting zullen er meer volgen.

In de afgelopen twee jaar hebben we veel interviews en overleggen achter een scherm gedaan. We merkten dat dit functioneel prima werkt, maar niets beter is dan live in contact te zijn. Dit jaar zijn veel voortgangsgesprekken weer lunchgesprekken geworden. We konden opnieuw de Zomer-BBQ organiseren en eind november hebben we samen met onze collega’s weer kunnen genieten van een eindejaarsdiner. Wat nog niet lukte was de draad weer oppakken met de kennisnetwerkevents. Dit staat voor volgend jaar wel op de agenda.

Verschil blijven maken in 2023

Onze visie is dat we alleen kunnen bijdragen aan het terugdringen van de schaarste van ingenieurs in de markt door nieuwe ingenieurs binnen te brengen. Naast een goede binding met Nederlandse ingenieurs in ons netwerk waarmee we in contact komen omdat ze een nieuwe uitdaging of een volgend project zoeken. In 2022 hebben we negentien volledige emigraties mogen verzorgen met als hoogtepunt het derde kwartaal waar er in totaal tien emigraties gerealiseerd werden. Voor 2023 zijn alweer vier procedures opgestart. Daarnaast is ons interne team is dit jaar bijna verdubbeld. Hiervoor zoeken we nog een administratief medewerker. Zie hiervoor de link naar de vacature en onze pitch.

Interesse?

Ben je een engineer in de farmaceutische industrie en geïnteresseerd in de mogelijkheden in Nederland? Neem gerust een kijkje op onze vacaturepagina. Bent u opdrachtgever en op zoek naar een betrokken partner voor uw capaciteitsvraagstukken? Neem gerust contact met ons op.