Een nieuwe start voor Olwethu

Vorige maand, vlak na Koningsdag, is onze nieuwe collega Olwethu in Nederland aangekomen. Na een uitdagend begin in ons land is hij inmiddels gestart op zijn nieuwe project als Validation Engineer.

Eerste kennismaking

Anderhalf jaar geleden hebben we voor het eerst kennis gemaakt met Olwethu. Naar aanleiding van zijn sollicitatie op een vacature hebben we online kunnen spreken over zijn kennis en ervaring, ambitie en de wens om zijn carrière en leven voort te zetten in Nederland. Tijdens dit gesprek hebben we ook kunnen toelichten wat hij van TailorMinds kon verwachten en welke procedures en formaliteiten een emigratie met zich meebrengt. Aan beide kanten heerste een positief gevoel en de wens om een samenwerking aan te gaan.

Vervolgprocedure

Vlak na de eerste online kennismaking kwamen we Olwethu toevallig tegen tijdens ons bezoek aan Zuid-Afrika. We spraken hierbij opnieuw uit snel de sollicitatieprocedure te vervolgen en de mogelijke opties te bespreken. In Nederland hebben we zijn profiel opnieuw besproken en hem als ‘high potential’-kandidaat beoordeeld. Aansluitend heeft Olwethu ook met de andere consultants gesproken op wie hij ook een positieve indruk achter liet. Olwethu is in Zuid-Afrika gestart met een cursus Nederlandse taal en heeft inmiddels A1 afgerond. Op het moment volgt hij de cursus op A2-niveau, deze rondt hij over een aantal weken af.

Formaliteiten

TailorMinds assisteert bij het zoeken naar geschikte woonruimte wanneer de kennismigrant nog in het thuisland verblijft. Meestal lukt het voor de komst naar Nederland deze woonruimte beschikbaar te hebben. In het geval van Olwethu bleek dit nogal een uitdaging. Er waren verschillende opties maar nog niet concreet op het moment dat hij in Nederland aankwam. Dit resulteerde in het creatief zoeken naar oplossingen waarbij Olwethu in korte tijd een aantal plaatsen in Nederland heeft kunnen bezichtigen. Gelukkig is het gelukt permanente woonruimte te vinden en heeft hij zijn intrek genomen. Ook is de inschrijving bij de gemeente gedaan en is hij in het bezit van een verblijfsvergunning. Nu nog de laatste puntjes op de i zetten en dan zijn alle formaliteiten gedaan. We wensen Olwethu veel succes in zijn huidige functie en veel geluk met deze nieuwe stap in zijn leven.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd in de mogelijkheden bij TailorMinds? Bekijk onze vacaturepagina en wellicht staat er een interessante vacature voor jou online. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.