Een dubbel welkom voor Leila!

Vorige week mochten we Leila verwelkomen in Nederland. Het welkom was dubbel omdat we opnieuw een bijzondere samenwerking als aanleiding hadden. Evenals de vorige keer is de nauwe samenwerking tussen STAEL Recruitment en TailorMinds de reden van het dubbele welkom. Daarnaast waren we met vertegenwoordiging van beide bedrijven aanwezig op Schiphol om Leila te ontvangen.

Geschikte functie

Leila heeft eind vorig jaar gesolliciteerd op de vacature van Process Control Engineer bij een van de relaties van STAEL. Als resultaat op de positieve gesprekken die volgden werd haar een baan aangeboden. Samen met de collega’s van STAEL zijn we de voorbereidingen gestart om de komst van Leila voor te bereiden.

Voorbereidingen en formaliteiten

Omdat de wens bestond pas in juni te beginnen hadden we een lange voorbereidingstijd. Via online meetings hebben we ons stappenplan gedeeld en de procedure besproken. Nadat het arbeidscontract getekend was en de startdatum was bepaald, was het wachten op de officiële documenten die we konden indienen bij de IND. Na ontvangst hiervan zijn we de procedure gestart en enkele weken hierna was de goedkeuring van de IND al binnen. In de komende maanden staat nog de procedure voor de partner van Leila op de planning om ook hem in het najaar in Nederland te kunnen verwelkomen.

Inmiddels is door de collega’s van STAEL geschikte woonruimte gevonden, de verblijfsvergunning is opgehaald en de afspraak voor de inschrijving bij de gemeente staat gepland. Hierna kunnen de overige formaliteiten worden geregeld zoals het aanvragen van een bankrekening en zorgverzekering. We wensen Leila veel succes bij het vervolg van haar carrière in Nederland.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd in de mogelijkheden bij TailorMinds of STAEL Recruitment? Bekijk onze vacaturepagina en wellicht staat er een interessante vacature voor jou online. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.