HPTI- en PPA-certificaten behaald

Goed nieuws: ProjectKwadraat is twee certificaten rijker.

Arjan heeft met succes de cursus HPTI-cursus afgerond bij Thomas International. De HPTI staat voor High Potential Trait Indicator.  Het helpt ons en de persoonskenmerken van onze kandidaten en medewerkers beter in beeld te krijgen. Verder is ook gericht op het ondersteunen voor hun ontwikkeling.

Nu Sander ook het PPA-certificaat van Thomas International behaald heeft zijn we alle drie gecertificeerd. De PPA (Persoonlijke Profiel Analyse) beschrijft vier profielfactoren aan de hand van het DISC-model (Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformiteit). Elke profielfactor wordt gezien als onderdeel gezien van de geprefereerde gedragsstijl van een individu. Aan de hand hiervan kunnen wij naast het functieprofiel ook goed inschatten of een kandidaat op voorkeurswerkgedrag vlak past in de functie.

Daarnaast helpt het ons om onze werknemers beter te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Zo bezoeken wij onze collega’s iedere 6 tot 8 weken, veelal gaat het gesprek over “gedoe” als veilig woord voor van alles en nog wat wat zich op de werkvloer kan voordoen. Bijvoorbeeld: stress op het werk, onbegrip tussen leidinggevende en andersom, of een sterke ad-hoc cultuur die zorgt voor veel onregelmatigheden in de planning.  Het gesprek hierover houdt het werkplezier eenvoudiger vast, het vergroot wederzijds begrip en voorkomt dat kleine zaken zich opstapelen tot een probleem.

ProjectKwadraat streeft na zich als organisatie verder te ontwikkelen omdat we op deze manier beter onze diepte-interviews kunnen houden met de kandidaten.
Daarnaast zijn we beter in staat om onze collega´s te begeleiden.

Sta jij open voor een nieuwe stap als Engineer waarbij je je niet alleen in je vakgebied maar ook als mens bewust wil worden van je ontwikkelruimte?
Neem dan gerust contact met ons op. Koffie (of anders) staat altijd klaar!