ProjectKwadraat bij Young Professional Talent Night

Een Young Professional Talent Night-evenement werd georganiseerd door ISPE in Leiden in samenwerking met Young J&J. Het evenement was vooral gericht op de professionele en persoonlijke ontwikkeling van jonge professionals in de farmaceutische industrie, maar de principes en de overgedragen kennis waren nuttig voor iedereen die van plan is te slagen en zijn carrière in de goede richting te laten groeien. Een dergelijk evenement is nuttig voor een jonge professional om deel te nemen aan een evenement dat zich richt op professionele ontwikkeling en ook om in discussie te gaan met senioren die meer ervaring en een breder kennisgebied hebben. Het evenement omvatte zowel jonge als ervaren experts uit Engineering, projecten, financiën tot supply chain en etc..

De eerste presentatie ging over het DISC-model, een hulpmiddel om verschillende gedragingen die door een persoon in verschillende situaties zijn aangepast, te beschrijven en te categoriseren. Arjan van Dijk van ProjectKwadraat legde uit hoe de persoonlijke ontwikkeling in een professionele omgeving wordt gekoppeld aan zelfbewustzijn of zelfbewustzijn. Het is cruciaal om niet alleen zichzelf te begrijpen, maar ook om de persoonlijkheidskenmerken van de mensen om ons heen te begrijpen om effectieve communicatie met elkaar te hebben. Het DISC-model categoriseert de gedragskenmerken van de meest voorkomende persoonlijkheden samen met hun herkenningspatronen. De belangrijkste reden voor de discussie was dat zelfbewustzijn belangrijk is voor zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling.

Er werd nog een presentatie gegeven over het onderwerp sociale video’s en hun belang in het huidige wervingsproces en de groei van hun loopbaan. Thomas Slotboom van SollVision legde uit hoe statistisch gezien het meest effectief is om een ​​persoonlijke video op te nemen waarin we praten over onze persoonlijkheid, ambities, doelen en motivaties. Kortom, de aspecten van persoonlijkheid die moeilijk te extraheren zijn door alleen naar een stuk papier te kijken. Deze video geeft een persoonlijke toets aan de applicaties en heeft statistisch gezien een hoger slagingspercentage voor de landing in een Interview. Nogmaals, het belangrijkste geïdentificeerde punt was zelfbewustzijn. Alleen door goed zelfbewustzijn kunnen we onszelf op een efficiënte manier verklaren.

Na de presentaties werden mentorensessies gehouden waarin seniors met expertise in de farmaceutische industrie jonge professionals begeleidden. Het was een unieke kans om met mensen te praten die een breder perspectief kunnen bieden over hun disciplines, en misschien advies over professionele loopbaanplanning en wat te verwachten van de toekomst. De mentorsessie was een leermoment voor zowel de mentoren als de aanwezigen, omdat verschillende ideeën werden uitgewisseld en discussies over verschillende onderwerpen werden gevoerd.