2023: stabiel groeiend en feestelijk

Met trots kijken we terug op 2023, een jaar dat alweer bijna voorbij is. De groei zette licht door, vooral door de vele emigraties die we mochten verzorgen. Verder kwam er door betere taakverdeling meer rust en we konden ons 12,5-jarig jubileum vieren. Tijd voor een terugblik op dit jaar door Arjan!

Evenwichtig jaar met veel emigraties

De eerste helft van het jaar zette de groei nog flink door tot een nieuw record van net geen 50 projecten vlak voor de zomer. Daarna merkten we dat de economie afkoelde en als gevolg daarvan een afname van de groei. Sindsdien zijn we stabiel. Opnieuw waren we vaak op Schiphol te vinden voor het verwelkomen van nieuwe collega’s met of zonder gezinsleden. Met name kennismigranten die dit jaar naast nieuw interessant werk ook een toekomst opbouwen in Nederland, hebben een groot aandeel in deze groei. Inmiddels worden we hierdoor ook door nieuwe opdrachtgevers gevonden en benaderd om hen te begeleiden bij het vinden en on-boarden van nieuwe talenten uit het buitenland. De zoektocht naar geschikte woonruimte voor onze nieuwe collega’s bleef wel uitdagend vanwege de krapte op de woningmarkt. Toch lukte het altijd om tijdig iets te vinden.

Betere focus door taakspreiding en automatisering

Midden van het jaar hebben we de taken beter verdeeld. Een aantal verantwoordelijkheden is verlegd.  waardoor de focus ook verbeterde. Naar buiten toe heeft het team Operations onder leiding van Sander een duidelijker gezicht naar onze relaties. Business Development en backoffice processen vallen onder de paraplu van de auteur. Intern hebben we een flinke automatiseringsslag gemaakt en hebben we erop ingezet om meer kennis op papier in plaats van in hoofden te krijgen. Naast meer efficiëntie, geeft dit rust en overzicht vooral minder gedoe. Komend jaar gaan we zeker de vruchten plukken van deze ingeslagen weg. Al is het alleen al door eerdergenoemde focus en werkplezier.

Jubileum

Tijdens de pandemie hebben we beperkt in kunnen zetten om ons 10-jarig jubileum te vieren. Gelukkig konden we de wens om dit te vieren twee en een half jaar later wel in de praktijk brengen. Recent konden we op een weliswaar natte zaterdag met onze collega’s, partners en gezinsleden genieten van een verzorgde dag in de Efteling.

Verschil blijven maken in 2024

Onze visie is dat we alleen kunnen bijdragen aan het terugdringen van de schaarste van ingenieurs in de markt door nieuwe ingenieurs binnen te brengen. Dit doen we naast een goede binding met Nederlandse ingenieurs in ons netwerk waarmee we in contact zijn en komen omdat ze een nieuwe uitdaging of een volgend project zoeken. In 2023 hebben we zestien volledige emigraties mogen verzorgen met een goede spreiding over het kalenderjaar. Voor 2024 zijn alweer drie procedures opgestart.

Interesse?

Ben je een engineer in de farmaceutische industrie en geïnteresseerd in de mogelijkheden in Nederland? Neem gerust een kijkje op onze vacaturepagina. Bent u opdrachtgever en op zoek naar een betrokken partner voor uw capaciteitsvraagstukken? Neem gerust contact met ons op.