Het wachten waard voor Matheus

Afgelopen donderdag hebben we eindelijk onze Braziliaanse / Italiaanse collega Matheus ontvangen in Nederland. Het proces heeft langer geduurd dan verwacht maar het was het wachten waard. Via Brazilië en Italië is zijn proces om werkgerechtigd te zijn in Nederland voltooid en kan hij aan de slag.

Italiaanse nationaliteit

Vanwege zijn Italiaanse grootouders had Matheus de mogelijkheid om naast zijn Braziliaanse paspoort, ook een Italiaans paspoort aan te vragen. Als kersverse Europeaan hoeft hij hierdoor geen visaprocedures te doorlopen en is hij werkgerechtigd. Voor ons was dit de eerste keer en het week af van onze reguliere procedures bij de Nederlands immigratiedienst (IND).

Het mocht even duren

Samen met een extern bureau dat Matheus heeft geholpen met dit specifiek proces, werd een plan opgesteld met een tijdlijn. Het lastige hiervan was dat de tijdlijn niet een marge had van dagen, maar van maanden. Dit maakte voor ons lastig om af te stemmen met onze opdrachtgever wanneer Matheus daadwerkelijk kon beginnen.

De eerste realistische schatting was dat Matheus eind 2022 aan de slag kon gaan. Inmiddels is het de eerste van juni geworden. Hiervoor danken we zowel onze opdrachtgever als Matheus voor hun geduld en flexibiliteit in dit proces.

Formaliteiten in Nederland

Inmiddels zijn de eerste formaliteiten zoals het tekenen van zijn huurcontract, registreren bij de gemeente en het openen van een Nederlandse bankrekening geregeld. Dit liep gelukkig allemaal een stuk vlotter waardoor Matheus ruim voor zijn startdatum de meeste zaken heeft afgerond. Dat geeft rust en daarmee ontstaat meer ruimte voor focus voor zijn nieuwe project.

We wensen Matheus veel succes met zijn nieuwe uitdagingen in Nederland en kijken uit naar een mooie en langdurige samenwerking.

Geïnteresseerd om met of bij TailorMinds te werken?

Ben je benieuwd ook een technisch specialist in de lifescience industrie en ben je benieuwd naar de mogelijkheden via TailorMinds? Neem gerust contact met ons op.