Siyabonga

Tot snel Siyabonga

Binnenkort verwelkomen we Siyabonga, onze nieuwe collega uit Zuid-Afrika. Siyabonga gaat bij één van onze relaties aan de slag als Validation & Compliance Engineer. De aanvraag van een werk- en verblijfsvergunning bij de IND is ingediend, we wachten nu op de goedkeuring.

Eerste kennismaking

Een aantal maanden geleden hebben we voor het eerst kennisgemaakt met Siyabonga nadat hij reageerde op een vacature. We nodigden hem uit voor een eerste gesprek om een gezamenlijke introductie te doen. Hierin hebben we zijn opgedane kennis en ervaring kunnen bespreken en daarnaast een goed persoonlijk beeld van hem gekregen. Siyabonga was erg geïnteresseerd in het vinden van een nieuwe uitdaging in Nederland en de toegevoegde waarde van TailorMinds. Hij kon goed aangeven wat zijn motivatie was en waarom hij klaar was voor een stap buiten Zuid-Afrika.

Introductie bij relatie

Kort na de eerste kennismaking hebben we Siyabonga geïntroduceerd bij onze relatie. Deze was op dat moment op zoek naar validatiespecialisten hetgeen goed aansluit bij de ervaring van Siyabonga. Het sollicitatiegesprek volgde kort daarna waarbij hij de gelegenheid kreeg om zichzelf op zowel professioneel als persoonlijk vlak te presenteren. In dit gesprek werd besproken welke functie het best bij hem past. Van beide kanten was er een positieve indruk en een tweede gesprek volgde al snel. Daarna duurde het echter even voordat de samenwerking was geformaliseerd. Nadat er ‘officieel’ groen licht kwam zijn de contracten getekend en is de procedure gestart.

IND-procedure

Siyabonga zal op korte termijn als kennismigrant naar Nederland komen. De IND-procedure voor een werk- en verblijfsvergunning is gestart en het wachten is op goedkeuring. Daarnaast zijn we op dit moment bezig met de voorbereiding voor zijn komst naar Nederland. We hebben regelmatig contact met elkaar om de voortgang van het proces te bepreken en overige formaliteiten voor te bereiden. Deze formaliteiten bestaan onder andere uit het maken van afspraken bij de IND en de gemeente. Daarnaast zijn we bezig met het vinden van een geschikte woning voor Siyabonga.

Geïnteresseerd?

Ben je ook op zoek naar een nieuwe baan of uitdagend project en geïnteresseerd in de mogelijkheden bij TailorMinds? Bekijk onze vacaturepagina neem gerust contact met ons op.