Mike

Welkom Mike en familie

Gisteren hebben we onze Zimbabwaanse collega uit Zuid-Afrika ontvangen op Schiphol: Mike. Samen met zijn gezin is hij inmiddels in hun huis. Volgende week gaat hij aan de slag als Project Engineer HVAC en deze week regelen we de meeste formaliteiten.

Aankomst in Nederland

De familie kwam uiteindelijk aan in Nederland na overstappen in Angola en Spanje. Voorafgaand aan de aankomst waren een aantal belangrijke zaken al geregeld. Zo is het vinden van een geschikte woning altijd een uitdaging in de huidige huizenmarkt in Nederland. Gelukkig met de hulp van Tweelwonen Leiden was er vrij snel een woning geregeld. Dit betekende we dat bij aankomst direct de sleutels konden ophalen en de check-in konden doen. Met het hebben van een woning en daarmee een huurcontract, konden we vandaag al terecht bij de desbetreffende gemeente om de verhuizing vanuit het buitenland te regelen. Hieruit volgt een BSN die vervolgens weer belangrijk is voor de opvolgende formaliteiten.

De eerste uitdaging: de koud

Bij aankomst viel direct op dat de familie min of meer was gekleed op kouder weer in Zuid-Afrika. Dat is echter een andere soort koud dan wat in Nederland te voelen is. Zo merkte de familie dat direct zodra men de parkeerplaats van Schiphol opliep. Los van de formaliteiten had Mike duidelijke doelen gesteld: het regelen van een dikkere jas en dikke handschoenen!

Formaliteiten in Nederland

De andere formaliteiten zoals het bezoeken van de klant, ophalen van de verblijfsvergunningen en de aanvraag voor de 30%-beschikking zijn inmiddels geregeld. Dit zorgt er voor dat Mike voorafgaand aan zijn start bij de opdrachtgever alles al gereed heeft. Dit is altijd ons doel echter niet altijd het resultaat omdat we afhankelijk zijn van vele externe factoren zoals de huizenmarkt en de immigratiedienst.

We zijn blij dat het proces voor Mike en zijn gezin zo is verlopen en wensen hen veel succes met alle uitdagingen in Nederland.

Geïnteresseerd?

Werk jij ook een industrie waar de GMP wordt toegepast en heb je eventueel interesse in de mogelijkheden binnen de farmaceutische? Neem gerust contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.