Welkom Clint

Op 1 oktober zal onze nieuwe Zuid-Afrikaanse collega Clint beginnen als Senior CQV Engineer bij onze relatie in de farmaceutische industrie. Afgelopen weekend is hij met zijn familie in Nederland geland en deze dagen worden de formaliteiten geregeld. Ten opzichte van een “gewoon” proces had dit proces wat extra stappen.

Immigratie tijdens corona

Toen het eenmaal bekend was dat Clint mocht beginnen bij onze opdrachtgever, zat Nederland nog in de intelligente lockdown. Hierdoor kregen we in het immigratieproces te maken met een aantal extra stappen. Omdat Clint en zijn familie uit Nieuw-Zeeland komen, maakte dit land van herkomst de situatie wel iets makkelijker. Dit omdat Nieuw-Zeeland één van de landen buiten de Europese Unie is, welke door het Ministerie van Buitenlandse  Zaken is aangeduid  als veilig. Oftewel, vanuit dit land geldt is er momenteel geen dringend advies voor zelfquarantaine bij aankomst.

Aankomst in Nederland

Na een goede voorbereiding op de verhuizing naar Nederland, is de familie afgelopen weekend aangekomen. TailorMinds heeft hen op het vliegveld opgehaald en begeleid naar hun nieuwe huis. De afgelopen dagen zijn er een aantal formaliteiten geregeld zoals een bankrekening, meubels en ophalen van de verkregen verblijfsvergunning. De komende periode zullen er nog een aantal formaliteiten volgen die op afspraak gaan.

Detavast

Met onze opdrachtgever is er overeenstemming voor een “deta-vast” overeenkomst. Dit houdt in dat als Clint naar tevredenheid functioneert, hij na afgesproken periode over zal stappen. Hierdoor is er mooie samenwerking waarbij Clint in de eerste periode de ondersteuning krijgt vanuit TailorMinds en kan toewerken naar zijn toekomstige aanstelling.

Geïnteresseerd?

Ben jij een engineer, werkzaam in de farmaceutische industrie en ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden in Nederland? Neem een kijkje bij onze vacatures. Zou je meer willen weten?  Neem gerust contact met ons op.