Werner en familie aangekomen in Nederland

Afgelopen woensdag hebben we Werner en zijn familie in Nederland verwelkomd. Door één van onze relaties zijn we gevraagd om een aantal van hun nieuwe buitenlandse collega’s te begeleiden in hun processen om naar Nederland te komen. Waaronder Werner.

Start van de begeleiding

Nadat we door onze relatie waren gevraagd voor de begeleiding, hebben we contact opgenomen met Werner. Hieruit kwam naar voren dat we hem mochten begeleiden in de visumprocedure voor een kennismigrant met daaraan gekoppeld de procedures voor zijn familie. Gelukkig had Werner alle noodzakelijke documenten al geregeld inclusief apostilles waardoor de aanvragen vrijwel direct konden worden ingediend met uiteindelijk een positief resultaat als gevolg: goedkeuringen voor hun visa.

In de tussentijd werd er druk gezocht naar een huis met de hulp van Expat House Hunters. Met de huidige krapte op de woningmarkt was dit wederom een uitdaging. Uiteindelijk werd er positief gereageerd op hun interesse in een huis in de buurt van zijn nieuwe werkgever. Omdat de woning pas per 1 juli beschikbaar is, is er een tijdelijke accommodatie geregeld.

Aankomst in Nederland

Woensdag was de dag van aankomst waarbij we met twee auto’s klaarstonden voor het vervoer van de familie en de bagage. Nu is het zaak om de belangrijkste zaken zoals de verblijfsvergunningen, BSN en een bankrekening te regelen voordat Werner 1 juli start als Lead CAD Engineer. De afspraken zijn gepland en de verblijfsvergunningen zijn gisteren opgehaald. We zullen de familie de komende periode nog met vele zaken assisteren om er voor te zorgen dat ze zo snel mogelijk ‘zelfstandig’ hun leven kunnen voortzetten in Nederland.

Geïnteresseerd?

Benieuwd naar de verdere details van de begeleiding vanuit TailorMinds voor zowel lokale als internationale engineers? Of ben je benieuwd naar eventuele emigratietrajecten? Neem gerust contact met ons en we kijken graag samen naar de mogelijkheden.